Υποδεχόμαστε το Φεστιβάλ Τρίπολης 2016

Το Φεστιβάλ Τρίπολης 2016 ξεκινά τη διαδρομή του γεμάτο με δυνατά συναισθήματα. Με αγάπη και πείσμα, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, καταφέραμε να οργανώσουμε και να σας παρουσιάσουμε ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ πολιτισμού, με την επιθυμία να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του δήμου μας.

Το θέατρο, η μουσική, ο χορός, η λογοτεχνία, θα δώσουν το «παρών» στο δικό μας πολιτιστικό καλοκαίρι, με προσωπικότητες των τεχνών, σπουδαία σύνολα, αλλά και καλλιτέχνες του τόπου μας, που μας τιμούν με την παρουσία και το έργο τους.

Θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά στο Άλσος Αγίου Γεωργίου, να μιλήσουμε με το φεγγάρι στο εμβληματικό αρχαίο θέατρο της Μαντινείας, να ζήσουμε τη μαγευτική εμπειρία του αρχαίου θεάτρου του Ορχομενού, να δούμε με διαφορετική ματιά το ζωντανό κέντρο της πόλης μας που θα γεμίσει εικόνες και χρώματα, αλλά και να συναντηθούμε για πρώτη φορά, στο διεθνώς πλέον αναγνωρισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας, σε μια βραδιά λουσμένη με φως και μουσική.

Σας καλώ να απολαύσουμε μαζί μοναδικά δρώμενα και εκδηλώσεις που επιλέχτηκαν με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού.

Γιατί ο πολιτισμός είναι παιδεία, αποτελεί όραμα και επιβεβαιώνει ότι η τέχνη γίνεται πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων που δεν σταματούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Δημήτρης Παυλής