Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πάσχα 2015

Την Παρασκευή 20-03-2015, παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, στο ιδιαίτερο και ξεχωριστό κόσμημα της πόλης μας, το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.
Εκεί, παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα των Εορταστικών Πασχαλινών Εκδηλώσεων, καθώς και πια είναι η στόχευσή τους.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Φορέων και Συλλόγων που συμμετέχουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημάρχου κ. Παυλή:

«Μια από τις πιο διαχρονικές, ξεχωριστές και ιδιαίτερες εκδηλώσεις της πόλης μας, είναι ο λαμπρός εορτασμός του Πάσχα.
Το Πάσχα στην Τρίπολη αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Τριπολίτες. Αποτελεί όμως και πόλο έλξης για πολλούς φίλους και επισκέπτες της πόλης μας.
Οι μέρες αυτές, που μας προσφέρουν τη δυνατότητα να ζήσουμε Τα Πάθη του Ιησού και την κορύφωσή τους με την Ανάσταση, είναι μια πρόκληση για την ανθρώπινη ψυχή, να νιώσει αγαλλίαση και Αγάπη.
Ο Δήμος μας, έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει με τέτοιο τρόπο και ευαισθησία μια σειρά εκδηλώσεων απ΄ όπου θα μπορούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, Δημότες και Επισκέπτες της Τρίπολης, αφενός να μπορέσουν να ενσαρκώσουν τις Άγιες αυτές μέρες και αφετέρου να περάσουν καλά.
Το φετινό πρόγραμμα για πρώτη φορά στο δήμο μας, απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, σε μικρούς και μεγάλους. Υμνούμε Τα Άγια Πάθη Του Χριστού με μια σειρά σημαντικών συναυλιών, απασχολούμε με δημιουργικό τρόπο τους μικρούς μας φίλους και διασκεδάζουμε την ημέρα του Πάσχα στις γειτονίες και πλατείες της Τρίπολης.
Ο δήμος σχεδίασε με πολύ προσοχή, εκδηλώσεις- συναυλίες και δράσεις με τη συνεργασία καλλιτεχνικών φορέων της πόλης μας.
Σ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τις χορωδίες Ορφέα και Τρίπολης για τη συμμετοχή τους, τους χορευτικούς συλλόγους, τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους υπαλλήλους του δήμου για τη βοήθειά τους…»

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1. ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 28 & 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 στο ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Συμμετέχουν οι παρακάτω χορωδίες:

  • Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής
  • Χορωδία Μουσικού Ομίλου Σύρου
  • Νεανική Γυναικεία Χορωδία Τρίπολης LA VITA
  • Χορωδία Αιγίου 1933
  • Χορωδία Παλλήνης
  • Μικτή Χορωδία Τρίπολης

2. Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη στην Πλατεία Άρεως, από Ώρα 10:30 π.μ. έως 1:00π.μ και 5:00μ.μ. έως 7:30 μ.μ. «Τα παιδιά δημιουργούν τις Πασχαλινές λαμπάδες τους» στα σπιτάκια της πλατείας Άρεως, προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους να απασχοληθούν δημιουργικά. Εκεί θα βρουν τα απαραίτητα υλικά για να κατασκευάσουν και να διακοσμήσουν όπως θέλουν μοναδικά, τις δικές τους πρωτότυπες Πασχαλινές λαμπάδες.

3. Τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο θα ακουστούν Τροπάρια και Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι εκκλησιαστικοί βυζαντινοί ήχοι συναντούν τη δυτική ευρωπαϊκή μουσική και μαζί υμνούν τα Άγια Πάθη. Συμμετέχουν οι παρακάτω χορωδίες: Ανδρική Χορωδία Λαυρίου και Χορωδία Τρίπολης.

4. Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο. ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ. Ο Δήμος Τρίπολης για πρώτη φορά παρουσιάζει την Μεγάλη Τετάρτη, το Ρέκβιεμ, το κύκνειο άσμα του κορυφαίου συνθέτη του ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ και τη σύμπραξη της μικτής χορωδίας Ορφέα Τρίπολης. Συμμετέχουν 4 με διεθνή καριέρα λυρικοί τραγουδιστές.
Σοπράνο: Βασιλική Καραγιάννη
Μέτζο: Ινέζ Ζήκου
Τενόρος: Αντώνης Κορωναίος
Μπάσος: Δημήτρης Κασιούμης
Διευθύνει ο Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης

5. Τη ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ οι χορωδίες Τρίπολης και Ορφέα θα Αποδώσουν το Τροπάριο της Κασσιανής στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και στο Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία αντίστοιχα.

6. ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ η Χορωδία Τρίπολης θα Αποδώσει το “Σήμερον Κρεμάται επί ξύλου …” στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

7. Τη Μεγάλη Παρασκευή η Δημοτική φιλαρμονική Τρίπολης συμμετέχει στην περιφορά του Επιταφίου στο ψυχιατρείο, γεροκομείο και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο άλσος.
Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου μαζί με τη φιλαρμονική θα συμμετάσχουν οι χορωδίες Ορφέας και Τρίπολης με την ερμηνεία των Εγκωμίων της Μεγάλης Παρασκευής

8. Πάσχα στη Τρίπολη. Στη πλατεία Άρεως, στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη, στη κεντρική πλατεία Αγίου βασιλείου , στον Άγιο Τρύφωνα και στην πλατεία Μπασιάκου, ο δήμος Τρίπολης τιμά τις παραδόσεις του τόπου και μας καλεί να γιορτάσουμε το Ελληνικό Πάσχα στις γειτονιές της πόλης. Θα διασκεδάσουμε με Ελληνική παραδοσιακή μουσική από τις ορχήστρες της πόλης μας, θα χορέψουμε μαζί με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και βέβαια θα πιούμε άφθονο κρασί και θα γευτούμε το πατροπαράδοτο ψητό αρνί.

Αφήστε μια απάντηση