Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

15/08/2019@ 21:15

Δωρεάν

Recital με τραγούδια του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

«απ’ την ψυχή… ως την ψυχή..»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ – ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

Ο ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης, και ο σολίστας κιθαρίστας και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης συναντιούνται επί σκηνής και μας παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τίτλο

«Απ’ την ψυχή… ως την ψυχή…». Μια μοναδική σύμπραξη, δύο σημα- ντικών καλλιτεχνών της σύγχρονης γενιάς μας, αποκαλύπτει επί σκηνής με ιδιαίτερη ευαισθησία και λυρισμό ακούσματα διαχρονικής αξίας. Μια φωνή και μια κιθάρα γυμνά και εκτεθειμένα μας οδηγούν βαθιά στα συναισθήματα και στο έργο του μεγάλου μας συνθέτη.

Ο Βασίλης Γισδάκης «σπούδασε» το τραγούδι ξεκινώντας τη μουσική διαδρομή του δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι. Ήταν ο τελευταίος ερμηνευτής του, συνεργάστηκε και τραγούδησε υπό τη διεύθυνσή του σε συναυλίες ανά την Ελλάδα μέχρι το θάνατο του συνθέτη.

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία των «αυθεντικών» ερμηνευτών του Χατζιδάκι. Έχει μελετήσει βαθιά και έχει ερμηνεύσει με συνέπεια και σεβασμό το έργο του – είτε ως υψηλού επιπέδου κλασικός κιθαριστής, είτε διευθύνοντας μουσικά σύνολα.

Με λυρισμό, δυναμισμό και ευαισθησία, με τραγούδια «συναι- σθηματικές σχεδίες» που ταξίδεψαν και ταξιδεύουν τις ζωές μας στον χρόνο, στον έρωτα και στο ασυμβίβαστο, θα μας πάνε στις ονειρικές γειτονιές του συνθέτη.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15/08/2019
Ώρα:
21:15
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας
Τρίπολη, Αρκαδίας 22100 Ελλάδα + Χάρτης Google