Τρίτη 11 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 17:00-20:00 – Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, 20:30

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα της Ε.Ε. (ERASMUS +)

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 17:00-20:00

Παρουσίαση του Προγράμματος Erasmus+ της Ε.Ε., το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική ισότητα και την ένταξη, καθώς και στους στόχους της ΕΚ2020, του στρατηγικού πλαισίου της ΕΕ, για την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Το Erasmus+ δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να επιμορφωθούν, να αποκτήσουν εμπειρία και να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό.

Εισαγωγή – Συντονισμός: Κώστας Παπαχρήστος, Διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α.

Ομιλητές:

      1. Γκέλη Μανούσου, Διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

  1. Βασίλης Ψαλιδάς, Ειδικός εμπειρογνώμων, Μεσογειακό γραφείο πληροφόρησης (MEdIES /MIO-ECSDE).

 

Ρίτα Αντωνοπούλου

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, 20:30

Στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντά τον σπουδαίο κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα.

Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους στον κόσμο του Θάνου Μικρούτσικου, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών όπως του Σταύρου Σιόλα. Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

Κιθάρα: Μανώλης Ανδρουλιδάκης Φωτογραφία: Άκης Χρήστου