Συνέντευξη τύπου Δημήτρης Παυλής για τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής μίλησε για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς

Κάθε τοπική κοινωνία, κάθε πόλη, οφείλει να γνωρίζει, να σέβεται και να αναγνωρίζει την Ιστορία της. Οφείλει να αποδίδει φόρο τιμής σε πρόσωπα και γεγονότα, που έχουν χαραχτεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στην Τοπική Κοινωνία, αλλά και σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Εμείς απ’ την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, θελήσαμε να δημιουργούμε πολιτιστικά γεγονότα με βάθος, βαρύτητα, ποιότητα. Και βέβαια, απόλυτα συνδεδεμένα με την Ιστορία, τα Ήθη και τα Έθιμά μας. Μιας και ο Πολιτισμός είναι τα Ήθη και τα Έθιμα μας, η Ιστορία μας αλλά και τα νέα καλλιτεχνικά γεγονότα που συνδέονται άρρητα με τα δρώμενα και τα γεγονότα.

Η Τρίπολη αλλά και τα χωριά μας, έχουν αφήσει το έντονο στίγμα τους και έχουν καταγραφεί από την Ιστορία σε πολλές σελίδες. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία προς την Απελευθέρωση της Χώρας μας.

Το κύριο όμως γεγονός είναι αυτό της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Από αυτό το ιστορικό γεγονός μπήκαν οι βάσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία.

Γι’ αυτό εμείς ως Δήμος Τρίπολης, οφείλουμε να αποδώσουμε τιμές, τόσο στο συγκεκριμένο γεγονός, όσο και στον Αρχιστράτηγο, Ηγέτη, Πολεμιστή, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, θα αναδείξουμε τη μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ως Κορυφαίο Πρότυπο Μεγάλου Έλληνα. Θα αναδείξουμε πως αυτή η μορφή μπορεί να εμπνεύσει καλλιτέχνες, ιστορικούς, συγγραφείς. Πώς, ένα πρόσωπο, έχει τόσες αρετές.