Σάββατο 15 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30 – Κυριακή 16 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 19:00

«Από τη Μπελ Επόκ στον Α΄ Παγκοσμιο πόλεμο»

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30

Συναυλία Αφιερωμένη στα 100 χρόνια

από την λήξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου 1918 – 2018

Το 1914 είναι το έτος έναρξης ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα, του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που διήρκησε μέχρι το 1918.

Ο Α’ Π.Π. σχολιάστηκε από πληθώρα καλλιτεχνών και άφησε βαθιά ίχνη σε όλους τους τομείς, από τη λογοτεχνία και τα εικαστικά μέχρι το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η επέτειος των 100 χρόνων βρίσκει όλη την Ευρώπη να τιμά τα θύματα και να ανασύρει μνήμες, με μια σειρά από εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια και πρόκειται να διαρκέσουν έως την εκατονταετηρίδα της λήξης του πολέμου, το 2018.

Με αυτή την αφορμή σχεδιάστηκε η παράσταση – συναυλία, αναδεικνύοντας το γεγονός μέσα από τη μουσική (έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών) αλλά και το λόγο. Στην παράσταση – συναυλία θα συνυπάρξουν η μουσική, ο λόγος και η εικόνα, για να μεταφέρουν το θεατή στα γεγονότα της περιόδου και να αναδείξουν την καλλιτεχνικη δράση της εποχής.

Συντελεστές της παράστασης

Λυρική τραγουδίστρια:

Μυρσίνη Μαργαρίτη (Σοπράνο)

Αφηγητής ηθοποιός: Αλεξάνδρα Λέρτα

Κείμενα – λιμπρέτο: Γιάννης Φίλιας

Video Art (κατασκευή παρουσίαση Βίντεο):

Μένος Δελιοτζάκης

Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ Χοροθεατρική Παιδική Παράσταση

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 19:00

Μια θεατρική διασκευή του γνωστού παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών», του Γερµανού συγγραφέα Έρνστ Χόφµαν, το οποίο διασκευάστηκε το 1816 από τον Αλέξανδρο Δουμά.

Η παράσταση εστιάζει στη σημαντικότητα της αγάπης η οποία ανεξαρτήτως συμβόλου της, είτε αυτό είναι ένας Καρυοθραύστης ή κάτι άλλο, γεννάται με την προσφορά.

Συντελεστές:

Κεντρική ιδέα: «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» – Έρνστ Χόφµαν

Θεατρική διασκευή και κείμενα: Παναγιώτης Δέμος, Σκηνοθεσία: Δέσποινα Γιαννάτου, Παναγιώτης Δέμος, Σκηνογράφος: Ντέιβιντ Νεγρίν

Κοστούμια: Μάριος Δανεσσής 

Παραγωγή: Παιδική Θεαμάτων

Έκθεση του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του OTE

16-22 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (φουαγιέ)

Η έκθεση θα σκιαγραφεί την πορεία των τηλεπικοινωνιών από τον τηλέγραφο μέχρι τον κόκκινο κερματοδέκτη. Ο επισκέπτης θα μπορεί να περιηγηθεί σε όλα τα εκθέματα, να αγγίξει κάποια και κυρίως να φωτογραφηθεί ή να διανείμει στα social media στιγμιότυπα.

Το κλίμα των Χριστουγέννων θα υπάρχει και μέσα στην έκθεση με τηλεγραφήματα αλλά και εκτυπώσεις εικαστικών που θα μας μεταφέρουν σε εποχές που οι ευχές στέλνονταν με αυτό τον τρόπο.

Επιπλέον θα υπάρχει δυνατότητα για τις σχολικές ή άλλες ομάδες που θα επισκεφθούν την έκθεση να τους δίνεται ένα παιχνίδι με οδηγίες όπου θα ανακαλύπτουν παίζοντας τη διαδρομή των τηλεπικοινωνιών.

Το give away δωράκι που θα παίρνει κάθε επισκέπτης είναι ένα Χριστουγεννιάτικο τηλεγράφημα …για να στείλει τις δικές του ευχές (Post card ανατύπωση από πρωτότυπο τηλεγράφημα)