Πανσέληνος Αυγούστου με μουσική εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας

Με μία μουσική συναυλία με έργα μεγάλων ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και με αφιέρωμα στην ποίηση του Αρκά Νίκου Γκάτσου, ο χώρος του αρχαίου θεάτρου Μαντινείας θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, τη μέρα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, το Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 9:15 το βράδυ.

Με αφορμή την εκδήλωση η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα Καραπαναγιώτου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης μίλησαν στα ΜΜΕ στο χώρο του θεάτρου τόσο για τα έργα που έχουν γίνει στο θέατρο όσο και για την εκδήλωση που θα είναι λιτή και αρμόζουσα στον «λιτό αρχαιολογικό χώρο» που είναι από τα ξεχωριστά μνημεία της Αρκαδίας.

Μίας περιοχής που έχει την τύχη να διαθέτει 4 αρχαία θέατρα, όπως τόνισε και η κα. Καραπαναγιώτου, που όμως απαιτούν και άλλες εργασίες για να μπορέσουν να τα απολαύσουν οι πολίτες.

Όσον αφορά το αρχαίο θέατρο της Μαντινείας απομένουν λίγες παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων αλλά η ευχή της κας. Καραπαναγιώτου ήταν «η εκδήλωση του Σαββάτου να αποτελέσει το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του θεάτρου».

Από τη δική του πλευρά ο κ. Βρέντας τόνισε πως είναι σημαντικό που μία εκδήλωση μουσική θα γίνει σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο και σημείωσε πως τα αρχαία θέατρα πρέπει να τα χαίρονται οι πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση