ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 8/04: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πάσχα, Ελλήνων Πάσχα. Μετά το Θείο Δράμα η Θεία Ανάσταση. Μετά τη θλίψη της Μεγάλης Εβδομάδας η Χαρά της Λαμπρής. ΠΑΣΧΑ στην Τρίπολη. Ο Δήμος Τρίπολης καλεί ντόπιους και επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί τη γιορτή της Άνοιξης και της Πασχαλιάς.

Η ΤΡIΠΟΛΗ φοράει τα λαμπριάτικά της και ανταγωνίζεται την ομορφιά της Άνοιξης.
Ο Δήμος Τρίπολης τιμά τις παραδόσεις του τόπου και μας καλεί να γιορτάσουμε το Ελληνικό Πάσχα, στην Πλατεία Άρεως, στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Βαλτετσίου και στη Στοά Αθανασιάδη.

Θα διασκεδάσουμε με Ελληνική παραδοσιακή μουσική από τις ορχήστρες της πόλης μας, θα χορέψουμε μαζί με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και βέβαια θα γευτούμε τον παραδοσιακό οβελία και θα πιούμε το εξαιρετικό κρασί της Αρκαδικής γης.

•Tο απόγευμα η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ στον Ι. Ν. Νεομάρτυρος Παύλου. Στη συνέχεια θα προσφερθεί παραδοσιακή γαλόπιτα σύμφωνα με το έθιμο.

• Στην Πλατεία Φιλικών το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί το έθιμο της καύσης του Ιούδα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με πολύ τραγούδι και χορό.

Τα εστιατόρια που θα είναι ανοικτά την Κυριακή του Πάσχα είναι το εξής:                                                          ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΠΙΤΕΡΟΣ, όλη μέρα την Κυριακή του Πάσχα

ΣΕΝΤΟΥΚΑΚΙ, βράδυ Κυριακής του Πάσχα

ΕΘΝΙΚΟΝ, Κυριακή του Πάσχα 12:00 – 18:00

ΠΑΡΚ ΣΑΛΕ, όλη μέρα την Κυριακή του Πάσχα